Runt Camping Tiveden finns 4 färgmarkerade vandringsleder, allt från 30 minuter till en och en halv timme. Men du kan knutta ihop lederna så att du kommer ännu längre upp. Du kan låna den vandringsöversiktskartan från receptionen.

Tivedens nationalpark bjuder på många intressanta och omfattande, mer eller mindra intensiva, vandringsleder. Alla sträckor är bra markerade men en karta och ev. GPS kan vara bra att ha med sig! I receptionen på campingen kan vi hjälpa och informera dig. Men alla kartor finns också vid Huvudentrén, som är centralt belägen i parken, samt också vid Entré Vitsand och Entré Ösjönäs. Här vid denna 3 entréer kan du parkera din bil, husbil eller cykel.

Bra vandringsskor rekommenderas för de längre sträckorna eftersom terrängen är mycket kuperad, ojämn och på olika sträckor kan det vara sumpig.

Till exempel: Tärnekullen tar en timme och Trehörningen tar säkert sex timmar. Men det finns många fler fina rundor att upptäcka, såsom Oxögabergs. Totalt finns en längd på 35 km igenom hela parken.

Mycket vackert är även Bergslagsleden som har sin etapp 15, 16 och 17 här i området. Den här lockar till en flerdagarstur i urskogen. I samråd med dig kan vi titta på möjligheterna att hjälpa dig med boende och transport.

Det finns också flera naturreservat, som bjuder på fina vandringar: såsom Högsåsen, Fagertärn, Utnäset och Vargavidderna.


För mer information, klicka på aktivitetsikonerna och länkarna nedan.

Vandringsleder
Camping
Stenkälla Trollkyrka
Vandringsrundan
Tiveden
Junker Jägare Stigmans
Bergslagsleden
etapp 15
Bergslagsleden
etapp 16
Bergslagsleden
etapp 17

Utforska Länsstyrelsen Länsstyrelsen “gröna karta”/länskarta över nationalparken med omnejd